woensdag 8 september 2010

September 2010,


DE BRIEF VAN DE KONINGIN

Dat de Hare Majesteit haar zwoele oogopslag heeft laten vallen op onze dirigente L.van S. te H, is al gebleken op dat moment in Den Haag. Toen we daar zongen voor de Indieherdenking..Het eerste moment van direct oogcontact op de loper. Toen Bea haar adem inhield en haar pas. Toen de bom insloeg. De bom, niet van een of andere terrorist of schreeuwer maar gewoon de bom van..jij met de accordeon bent de BOM! Vlam in de pan, rode vlek in de nek.

Bea was er ook wel aan toe hoor een beetje passie in haar leven. Ze is ook maar een mens. Dat bleek toen ze naar Leny keek..ze ontdooide en haar plooien van ernst kraaiden van pret. Als het aan haar had gelegen had ze spontaan twee emmertjes water gaan halen met Leen.

Kijk….ze houdt ook best van een beetje keutelen op de Eikenhorst met Maxima die dan een keer per maand haar kleine Azaleaatjes in de electrische bakfiets naar het schooltje brengt. Fris in een King Louis jurkje, lekker gewoon doen in Wassenaar. Ze is best sportief hoor Max en zou ook zonder accu kunnen fietsen maar Alex vindt het zo leuk om Alex d’electrique te spelen, dus heeft hij haar bakfiets opgevoerd.
"Daar heeft die jongen plezier in, laat maar", sust Bea.

Maar ja, Trix mist toch een levensgezel. En zoals al gezegd, de peuken en de flessen, de pruik en de botox..dat is het toch niet. De linten door knippen en dat landelijk bestuur daar wordt ze ook helemaal tuhehuhureluuhuuuuuuuurs van...Moet ze daar ook weer een mening over hebben.

Het schiet ook niet op, dat geruttetutut..Pfffffffffff...Het lijkt de Fabeltjeskrant wel..Met Mark Rutte als juffrouw Ooievaar, Geert als Bor de Wolf, met z’n gejank…HUUUUUUUUU!!! en Mompfert de Mol als Maxime, met z’n ondergronds gekonkel.
Limburgers he.. die zijn goed onder de grond.
 Femke als juffrouw Mier en Emile als broertje Bever samen dan met ehh..nouja..Pechtold dan.
Cohen is wel een Uil omdat Den Uil dood is. Hoewel zo wijs..nouja..hij heeft wel een mooie vertelstem.

Want dieren zijn precies als mensen, met dezelfde mensen wensen en dezelfde mensen streken..pojnk..dat komt ALLEMAAL in de krant! De Fabeltjeskrant.....
Nou en daar zit Bea dan de hele dag mee.. Dan wil je toch wel eens iets anders, gewoon een gezellig mens om je heen. Zo een als die Leen.

Na de blikseminslag op de loper heeft ze haar opperlakei een brief laten sturen. Een brief met een kroontje..De brief wordt plechtig voorgelezen op het koor..Gericht aan de secretares, de zeer weldelgeleerde L.v.D die alle contacten nauwlettend in de gaten houdt en kan zwijgen als het graf.

De voorzitter leest..."Met veel dank voor de cd....en zeer mooi allemaal , prachtig, geroerd door het Indische Onze Vader...en de verrassende ontmoeting met......" en kijk en daar gaat het om: In de brief staat dat de Hare Majesteit ZEER gecharmeerd is geworden door dat ludieke moment met dit fantastische elementaire element, onze dirigent! "Dat moment heeft mijn leven drastisch veranderd..Leny is constant in mijn gedachten.." Het staat er echt! Er staat in dat ze zeker over zal gaan tot actie…Er staat in dat ze buiten alle gangbare paden om, zonder staatsbemoeienis en geheime dienst alles, maar dan ook alles!! in staat zal stellen om dit contact uit te breiden ook al moet ze daarvoor een armoedig leven gaan leiden…in de Korte Annastraat. Ze zal ook haar Bellinda sigaretten omruilen voor een stevige sigaar. Ze heeft er alles voor over.
Ze heeft het goed te pakken.

Ze heeft het terdege voorbereid. De RVD is er namelijk achter gekomen dat Leen en Maria lid zijn van ‘vrienden van de fiets’. En dus heeft Trix een duivels plan..Ze heeft op haar bescheiden landgoed een Bed and Breakfast geopend.. met een eigen fietspadje..

Het is dus zo dat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid mag worden aangenomen dat Bea helemaal klaar is voor een logeerpartij van Leen.
Maar ze wil Leen natuurlijk alleen en zorgt ervoor dat Maria net als bij de Herdenking in een ander vak wordt geplaatst. Kijk je bent Koningin of niet.

Dus dat zal dan plaatshebben op het moment dat Floor gaat bevallen en moeder Maria niet mee kan op de fiets. En omdat Leny vrijwel stuurloos is zonder haar zal Trix Alex sturen op een electrische tandem , leuk voor die knul. Kan hij haar ophalen voor een gezellig break-and breakfastje.. vluggertje..

En dan zal ze Leny veroveren en betoveren tot informateur en is het helemaal afgelopen met al dat mannen gezeur! Zij zal de heren leren formeren door goed op elkaar af te stemmen. Zij zal ze laten zingen en laten omringen door blije koppen. Ja, Trix heeft de ware gevonden..

Oranje boven oranje boven, leve de koningin en haar vriendin!

En nu maar rustig naar jullie warme nestjes..en denk erom, oogjes dicht en..snaveltjes toe..

2 opmerkingen:

  1. Superleuk verhaal, Jakseltje!

    slaap lekker straks, XXX

    Marlou

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauw, Trix als schoonzuster en dan al die x-en er omheen. Ik zal Maria wel missen...
    Elleke

    BeantwoordenVerwijderen