zondag 30 januari 2011

TEGENPOLEN


Je zou zeggen: Begin er niet aan, je tegenpool.
Zij Noord, hij Zuid
Zij koud, hij warm

Erg koud, een graad of min 40 met of zonder wind.
Boven land of zee, wisselvallig, met zonnestralen en veel ijs.

Ze schijnen elkaar aan te trekken. Dat ligt aan de gevoelstemperatuur.
Juist de tegenpolen. In het begin trekken tegenpolen elkaar aan terwijl ze zich later juist vaak van elkaar afstoten, dat het nieuwe eraf is, dan irriteert zij zich juist aan hem om die verschillen. Dan zoekt soort juist soort, bijvoorbeeld een nieuwslezeres die een nieuwslezer scoort.
Maar een tegenpool schijnt ..aanvankelijk…aantrekkingskracht te hebben, dat is magnetisch en energetisch. Het betere veldwerk.
Dat komt voort uit nieuwsgierigheid.
En dat is  ‘zij van het nieuws’ zeker.
En zo kruisen ze elkaar’s polen.
Noord en Zuid.
De sfeer is best broeerig. Broeikaseffect he, daar doe je weinig aan. Maar deze polen willen toch een bijdrage leveren, een druppel op een gloeiende plaat.
Het goede doel is:
Biogaskoken in India.
Dat is tegen het opwarmen van de aarde.
En voor de Polen.
Ja niet de Polen die hier komen klussen maar de Polen van de kappen.
Ja niet het kappen van de bossen maar van de poolhonden.
Die heb je in het Noorden en ijsberen.
En in het zuiden heb je de parmantige pinquins.
Dat vertelt de speciale gast van vandaag: Erwin Kroll, voor de lol, de weerman, die je ook niet elke dag ziet he..
Erwin is behoorlijk in de weer. Hij ijsbeert.
Je zou kunnen zeggen, ADHD, Alle Dagen Hoge Druk.
Erwin kan niet stil staan.
Erwin beweegt CONSTANT.

Erwin is niet voor een gat te vangen, ook niet voor een pool.
Hij eet van twee walletjes. Straks moet ie weer naar het 6 uur journaal voor het weer. Voor zo'n dooie camera.
Erwin is blij dat hij nu eens oog in oog staat met zijn kijkbuiskinderen.
Erwin heeft nu eindelijk eens contact met zijn publiek ..en hij is een enthousiast verteller..Daarbij loopt ie druk heen en weer, maar ja, ze zeiden vroeger natuurlijk altijd tegen hem:
"Krijg het heen en weer!" dat is hem niet in z'n kouwe kleren gaan zitten.. maar dat heeft hem ook geen windeieren gelegd hoor.
Een volle zaal genodigden hangt aan zijn lippen voor de presentatie van het omkeerboek: “Tegenpolen”, bekokstoofd door de fotografen Raymond Rutting en Sacha de Boer , die charmante nieuwslezeres. Sympathieke en sociaal bewogen mensen. Raymond heeft een lintje, een hoge, want hij heeft Trix met haar hond ook gefotografeerd en dat is niet niks. Dat is hoger dan Pieter Broertjes aan wie ze een broertje dood heeft vanwege dat hele Bernhard verhaal. Dit even terzijde.
Ze hadden geen betere locatie voor de presentatie kunnen vinden: De Zonnestraal, klopt ook helemaal bij hun positieve Poolverhaal inclusief Erwin, de Heer van het Weer. Hij weet het als geen ander te brengen: het slechte nieuws verzacht hij gelijk de zon een zware depressie doorbreekt.
Ja dat kan hij allemaal, Erwin. Magistraal.
Daarvoor zijn wij hier ook op de juiste plek op het juiste moment, ver van de bewoonde wereld, tussen de Loosdrechtse bossen en plassen met mooie wolkenluchten.
Het is een voormalig sanatorium voor TBC klanten die baat zouden hebben bij veel licht in een bosrijke omgeving…en dan zo dicht bij het KNMI en het NOS journaal..dan kan er ook helemaal niks meer mis gaan.
Als het een beetje mee zit kunnen we nog een tochtje schaatsen hier bij Kortenhoef op de plassen..daar moet Erwin dan maar voor zorgen en dan denken we de pinguïns er wel bij.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten