maandag 7 november 2011

'KASSA' IN CASCA!










Jessica en Joop, een bijzonder stel!
'WIJ ZIJN ER NIET OM HET PUBLIEK TE BEHAGEN..'
Heemsteedse courant, door Carel le Brun
HEEMSTEDE - Oude rot in het vak Jaap Fischer treedt sinds 1976 op onder zijn eigen naam Joop Visser en doet dat sinds acht jaar met veel succes met Jessica van Noord. Vijf november treden zij op in Casca de Luifel in Heemstede.
Beide Haarlemmers zongen in het koor Haarlemmer Olie onder leiding van Lenie van Schaik. "Ik moet toegeven dat ik in eerste instantie onder de indruk was van Jessica's prachtige blauwe ogen," aldus Joop nippend aan zijn thee in de serre van het Carlton in Haarlem, "Maar haar stem viel mij ook direct op. Onze stemmen kleuren goed bij elkaar en dat gaf de doorslag voor onze samenwerking." Die leidde tot het huidige succes.

Jullie staan geafficheerd al chansonniers, maar dekt dat de lading wel? "Muzikaal cabaret," licht Jessica hun optreden toe, "Zo omschreef iemand ons optreden en ik denk dat die typering recht doet aan ons programma. Wij brengen liedjes, die vaak actueel en scherp zijn en er worden verbindende teksten gesproken die ergens over gaan."

Doe normaal

En actueel zijn ze. Een nummer als Doe eens normaal man refereert aan de recente uitspraken van Wilders in debat met Rutte. Ook de Kamervoorzitter krijgt er van langs in dit nummer.

In 2005 en in 2007 ontvingen zij de Okapi liedprijs voor respectievelijk In de Schemering en Twee Monniken. Een prijs in 2004 ingesteld, toegekend en uitgereikt door Jan Rot (zanger, liedjesschrijver en vertaler) voor een Jaloersmakend lied. Joop en Jessica bevinden zich daarmee in het gezelschap van Daniƫl Lohues aan wie de prijs in 2006 werd toegekend.

Behagen

Hoe maken jullie de keuze van jullie repertoire voor een voorstelling? "Wij houden wel rekening in welke omgeving wij optreden, maar wij zijn er niet om het publiek te pleasen. Natuurlijk willen wij het publiek vermaken, maar wij brengen wat wij willen. In de kleedkamer en zelfs op de podium brengen wij nog veranderingen aan in het programma."

Hun nieuwste cd Voor Thea en Ben verwijst naar de ouders van Jessica met liedjes als Sex met dieren, Kanker, Boer zoekt vrouw.

Nieuwsgierig? Wie het verrassende programma wil zien: zaterdag 5 november 2011, Casca in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. Zie: http://www.casca.nl/.


Dat was dan een volle bak in Casca..!
Heeeerlijk opgetreden voor een enthousiast publiek. Beetje thuiswedstrijd. Drie minuten rijden van de Wagen- naar de Herenweg. We branden een kaarsje in de naastgelegen kapel..mooie traditie..even stil staan..Prettige sfeer, goeie technici en erg aardige programmeur, Adriaan die wij ontmoet hebben in Griffioen. We voelen ons zeer welkom en..we kunnen hier over twee jaar weer spelen.."Laten we er een traditie van maken", klinkt Adriaan enthousiast.


Nieuwe liedjes voorin, beginnen met het breekbare ' een enkele keer ontmoet ik je weer..' veel romantiek en humor met de 'pincode', ' Taukiau'  en 'geen vrouw windt mij meer op' , onderbroken door de meer filosofische liederen over de 'Zwerver', 'Je ziet de zon' en een ommage aan Rijk de Gooiert op z'n Utregs woar....

Joop zong dat vroeger wel in Vredenburg....vonden ze praaaachtig! Ik ken het lied niet en probeer een paar woordjes mee te zingen, het refrein lukt wel..

..'en jochies geeft mij nou moar gelijk
woar je ook komp of goat of kijk
d'r ie er geeljn eeljn zo ingemeeljn
zo slech aas Rijk'

Actueel is ons programma met pauzethema: De Euro eruit of Mauro eruit.
Huppelend met de polonaise naar de foyer zie ik een stelletje bekende koppen van Haarlemmer Olie en Malle Babbe..ze vinden ons steengoed! Haha wat leuk dat ze er zijn..Aadje tomaatje met Freddie, dat kleine pittige ding en fan Hennepen en Nel en Truusje..

In de kleedkamer maken we de tweede helft..beginnen met de Politieke Partij voor Dementerenden..dat is nieuw hier, ze lachen zich het schompes!

De tweede helft is meer politiek gericht, met meezingers..Grieken kunnen in de winter best wat extra voer gebruiken als metafoor..de financiele crisis met het Robeco lied..Jan de Manager mag niet ontbreken, altijd een verzoeknummer , een favoriet kerstlied van de kalkoen, en tot slot, na de bloemen, de hordenloper als toegift, voor m'n pa.
Ben en Thee zitten er ook. Mijn vader's droge commentaar na de wedstrijd: 'je hebt je plicht gedaan.'
...Meer hoef ik ook niet te verwachten aan enthousiasme.
En we brengen Adriaan naar de trein in Sloterdijk, want ze rijden weer eens niet, die treinen tussen Haarlem en Sloterdijk. Dat zet ook misschien nog wat zoden aan de Dijk..! want nu gaat Adriaan voor ons lobbyen..



 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten